fbpx

4 redenen waarom mannen graag mijn online bevalcursus volgen

nov 9, 2022 | De Geboorte Academie

Ik weet uit ervaring, als zwangerschapscursus aanbieder, dat mannen vaak een negatief beeld hebben van een zwangerschapscursus. Dit komt door het ‘mainstream’ beeld wat ze erbij hebben. Ze verwachten dat ze veel zweverige informatie krijgen en puffend op een matje moeten. Maar bevallingsvoorbereiding kan op zoveel verschillende manieren. En dat is juist het mooie eraan. Zo is er echt voor ieder wat wils. Mijn online zwangerschapscursus is juist populair bij heel veel mannen. En dit zijn 4 belangrijkste redenen waarom dat zo is. 

Via een app te volgen

Mijn online zwangerschapscursus heet de Online Geboorte Academie. De naam zegt het denk ik al: je kunt het alleen online volgen. In 7 modules word je als kijker meegenomen van de laatste fase van de zwangerschap, langs alle fasen van bevalling, naar het kraambed met zowel borst- als flesvoeding. Naast video’s vind je daar ook allemaal handige checklist, zoals ‘Wat neem ik mee naar het ziekenhuis?’ of ‘Wanneer bel ik de verloskundige?’. Je kunt het vanaf elke device bekijken in de browser. Dus bijvoorbeeld op je laptop of casten naar de tv. Maar nog makkelijker is het om de app te installeren op je telefoon of tablet. Zo hoef je niet steeds in te loggen en de app onthoudt ook nog eens waar je bent gebleven. Je kunt het bekijken waar en wanneer je maar wilt en pauzeren wanneer het jou uitkomt. Dus je kan thuis lekker onderuit gezakt op de bank alles leren over de bevalling. Ideaal toch?!

Geen groepscursus

Je volgt de cursus in je eentje wanneer het jou uitkomt, maar misschien is het wel iets gezelliger met z’n tweeën. Maar je hoeft het in ieder geval niet met een hele groep te volgen. En je hoeft er niet 8 weken lang elke donderdagavond naartoe. Dat is voor een groot deel van de mannen al een hele geruststelling. Natuurlijk zijn er ook stellen die graag naar een groepscursus gaan. Ze vinden het leuk en leren er ook nog eens andere stellen kennen die ongeveer even ver zwanger zijn als zij. Maar mensen die mijn online zwangerschapscursus volgen hebben er geen behoefte aan anderen te leren kennen bij een cursus. Ze zijn zich er simpelweg bewust van dat ze zich moeten voorbereiden, maar de rest er omheen hoeft van hen niet. 

Geen zweverig gedoe

Zweverigheid is natuurlijk een breed begrip. En toch weet ik 1 ding zeker: zweverig ben ik niet. Bij mijn online krijg je heel veel nuchtere en feitelijke informatie. Ik probeer je zeker de fysiologie van bevallen mee te geven, maar je ook kennis te laten maken met de verschillende opties als het niet helemaal gaat zoals we hopen. Wat kunnen de zorgverleners allemaal doen als het niet goed gaat? Wat als pijnstilling nodig is? Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Hoe gaat dat in z’n werk? Ik weet dat heel veel mannen dit fijne informatie vinden. En vooral to the point en geen zweverig gedoe er omheen. 

Mijn achtergrond

Dit geldt natuurlijk ook voor vrouwen, maar van mannen hoor ik het denk ik wel meer: “Ik heb voor jouw online zwangerschapscursus gekozen omdat je zelf jarenlang verloskundige bent geweest.” Ze willen graag zeker weten dat ze echt betrouwbare informatie krijgen. Veel stellen komen ook via de verloskundige bij mijn online cursus terecht. Er zijn veel verloskundigen in Nederland die mijn cursussen aanbevelen, doordat ik zelf jarenlang praktiseerde als eerstelijns verloskundige. Ik heb zelf ongeveer 700 bevallingen begeleid en weet je hierdoor niet alleen alles over bevallen te vertellen, maar ik weet ook precies wat de onderwerpen zijn die ik jou moet vertellen die je misschien niet direct zou verwachten. 

Ben jij als man ook op zoek naar een cursus? Of ben jij zwanger en ben je op zoek naar een cursus die ook bij je partner past? Klik hier voor meer informatie over de Online Geboorte Academie of volg mijn gratis webinar voor mijn beste tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *