fbpx

Hoe is de Geboorte Academie ontstaan?

nov 16, 2022 | De Geboorte Academie

De Geboorte Academie bestaat uit twee onderdelen: de Eendaagse Geboorte Academie en de Online Geboorte Academie. Maar hoe is dit idee eigenlijk ontstaan? Dan moeten we even terug naar 2016. Ik ging de verloskunde verlaten en nam samen met mijn zus een babywinkel over. Deze hebben we 2 jaar lang samen gerund, maar we werden er niet echt gelukkig van. Het gaf ons niet de vrijheid die we wilden en daarnaast leverde het niet voldoende op. Ik moest dus geld gaan verdienen. Maar hoe was de vraag!

Eerste privé cursist

Tot er in de winkel een klant kwam met wie ik wel een leuke klik had. Zij gaf aan dat ze op zoek was naar een zwangerschapscursus, maar ze wilde niet 8x naar een cursus. En haar man al helemaal niet. En voor ik het wist floepte ik het eruit: ‘Ik kan jullie wel een cursus geven in 1 dag’. Later dacht ik: Oh nee, wat heb ik nou weer gezegd? Ik weet echt wel alles over bevallen, maar kan ik ook een cursus geven? Maar ze was al 34 weken zwanger, dus ik moest opschieten. Ik was wel altijd de collega in de praktijk die de voorlichtingsavonden over de bevalling verzorgde, dus ik had wel al een beetje ervaring. En dus besloot ik dat uit te breiden met alle info die ik haar graag wilde vertellen en leren. En zo gebeurde het dat ik bij haar thuis mijn eerste privé cursus gaf. En tot mijn verrassing vond ik het heel erg leuk om te doen!

Eendaagse groepscursus

Ik ging op eigen initiatief mijn privé cursus aanbieden aan stellen in de winkel die ik wel leuk vond. Maar al snel bedacht ik mij: dit kan ik ook wel voor groepen doen. En zo gezegd zo gedaan, ik begon mijn cursus aan te bieden voor 4 stellen per keer. En dat liep zo ontzettend goed en mensen waren zo enthousiast dat ik het ook steeds leuker ging vinden om de cursussen te geven. Ik kreeg en krijg er nog steeds heel veel energie van. Intussen heb ik een locatie waar ik 8 stellen kwijt kan en geef ik maximaal 3x per maand deze groepscursus.

Online Geboorte Academie

Ik kreeg steeds meer stellen via mond tot mond reclame, maar ook veel verloskundigenpraktijken waren enthousiast over mijn cursus. Al snel zaten mijn groepscursussen zo vol, dat ik zelfs wachtlijsten had. Wat een luxe! Wanneer iemand de cursus annuleerde, bijvoorbeeld in verband met een vroeggeboorte, dan kon ik iemand van de wachtlijst doorschuiven. Maar ik moest dus ook geregeld zwangeren/stellen teleurstellen en toen ontstond het idee van de Online Geboorte Academie. Een online zwangerschapscursus die eigenlijk gewoon een videoreeks is door mij opgenomen. Een complete cursus met handige checklists. Dit was de uitkomst. Want wanneer ik geen plek meer had voor de eendaagse cursus, maar mensen wel graag van mij wilden leren, dan verwees ik ze door naar mijn online zwangerschapscursus. 

Intussen is de Geboorte Academie flink gegroeid. Ruim 6000 zwangeren/stellen hebben de online cursus gevolgd en bij de eendaagse cursus heb ik al meer dan 1000 stellen voorbij zien komen. 

Wil jij meer weten over mijn cursussen? Klik hier voor informatie over mijn eendaagse bevalcursus en hier voor mijn online zwangerschapscursus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *