fbpx

Wie zit er achter de Geboorte Academie?

feb 17, 2023 | De Geboorte Academie

Ik dacht: laat ik eens een blog schrijven over mijzelf. Want het stukje ‘Wie ben ik?’ op mijn website heb ik vrij bewust een beetje kort gehouden. Maar misschien vind je het leuk om iets meer over over me te weten te komen over wie ik ben, over mijn privé leven en mijn achtergrond waardoor ik deze onderneming kon starten.

Hoe en waar het begon

Mijn naam is Adelina, maar veel mensen noemen mij Lien. Ik ben in 1985 geboren in Naarden, in het Gooi en ik ben opgegroeid in Almere. Na de basisschool trok geen 1 school in Almere mij en besloot ik naar het Goois Lyceum in Bussum te gaan, waar ik een hele leuke tijd heb gehad. Na het VWO, verhuisde ik voor de studie naar Rotterdam waar ik in 2009 afstudeerde aan de Verloskunde Academie Rotterdam.

De verloskunde

In 2009 leerde ik ook Pat kennen en eind 2009 besloot ik voor de liefde naar Apeldoorn te verhuizen. Ik moest immers toch nog starten met mijn carrière, dus dat kon ook wel ergens anders. En ik vind Apeldoorn heel mooi en hou van de Veluwe! Na een jaar te hebben gewerkt voor Verloskundigenpraktijk Zeist, ben ik gaan waarnemen voor verschillende verloskundigenpraktijken in Apeldoorn. Eén van deze praktijken was La Vita met als praktijkgebied Apeldoorn en de hele gemeente Epe. Begin 2012 kwam daar een maatschapsplek vrij en zo werd het mijn eigen praktijk, samen met 3 andere verloskundigen.

The family

Halverwege 2012 stapte ik met Pat in het huwelijksbootje en in september 2013 kregen wij een dochter. Ze heet Faylinn, maar we noemen haar eigenlijk altijd Fay. Fay is een heel lief, rustig meisje die de sterren van de hemel danst. In maart 2016 kreeg zij een broertje. Yonah is alles behalve verlegen en kletst iedereen de oren van zijn kop. Maakt niet uit of hij je kent of niet. Naast mijn gezin ben ik heel erg blij met mijn allerliefste zus Amelia, echt mijn BFF en vind ik het superleuk dat mijn ouders in 2022, na 39 jaar in Almere te hebben gewoond, verhuisd zijn naar Apeldoorn! Ze wonen nu tegenover mijn kantoor, wat overigens niet zo goed is voor de lijn. Mijn moeder kookt namelijk heel erg lekker. Indonesische gerechten en hapjes zijn haar specialiteit!

Het roer om

Een aantal jaar geleden besloot ik om het roer helemaal om te gooien. Ik vond verschillende aspecten van het vak niet leuk genoeg (meer) en daarbij kwam dat ik graag wilde ondernemen. Mijn man is ook zelfstandig ondernemer en het kriebelde wel om zelf iets op te bouwen. En daarbij kwam dat ik, volgens mij zoals de meeste ondernemers, graag meer vrijheid voor mezelf wilde creëren. En dat vind ik goed gelukt met mijn bedrijf, genaamd de Geboorte Academie. Ik geef onder de naam de Eendaagse Geboorte Academie eendaagse bevalcursussen. Dus ik bereid je voor op de bevalling binnen 1 dag en je zit bij mij vooral goed als een zweverige pufclub niks voor jou is. Een ander onderdeel van mijn bedrijf heet de Online Geboorte Academie. Dit is een online zwangerschapscursus die je waar en wanneer je maar wilt kunt volgen.

En verder over mij…

Op de dagen dat ik geen cursus geef, werk ik heel graag bij Goldworks in Apeldoorn. Dit is een co-workingsspace waar ik met 10 andere ondernemende vrouwen werk. Ieder aan ons eigen bedrijf, maar toch de gezelligheid van collega’s, vrijdag middag borrels, kerstdiners etc.

In mijn vrije tijd hou ik van series kijken, podcasts luisteren en vooral van slapen! Ik ben heel groot voorstander van blijven daten, ook na kinderen. Dus datenights met mijn man zijn heilig, zeker die met overnachting. Ik geniet erg van etentjes met vrienden en daarnaast deel ik op social media veel over het hardlopen wat ik 3x per week doe. Niet omdat ik daar nou zo goed in ben, maar erover delen voelt voor mij als stok achter de deur en die heb ik altijd nodig.

Klik hier als je meer wilt weten over mijn online zwangerschapscursus. Of klik hier voor alle informatie over mijn eendaagse bevalcursus. Wil je eerst meer kennis willen maken met mij? Je kunt je ook hier inschrijven voor mijn gratis live webinar voor de beste tips voor jouw bevalling!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *